Forløb og konsultationer

Vi glæder os til at samarbejde med dig om din sundhed

Vi tilbyder konsultationer og forløb både sammen og hver for sig. Vi har hver vores specialer og spidskompetencer, og arbejder ud fra samme filosofi. Der er mange tilfælde, hvor det giver rigtig god mening at møde os begge i et samlet forløb. Dette giver dig mulighed for at få både lægefaglig og ernæringsfaglig ekspertise – og en 360 graders sparring og behandling.

Se vores individuelle konsultationer og forløb her

Vi har hver vores specialer. Ønsker du en konsultation med én af os, kan du her se hvilke forløb vi hver især tilbyder.

Roots forløb – fuld pakke

Roots forløb – den fulde opstartspakke, henvender sig til som ønsker at optimerer din sundhed hvor både Pia, Tine og Signe er koblet på dit forløb. Hvis du har heldbredsudfordringer eller kroniske sygdomme, som kræver specifik kost, og brug for ekstra hjælp til at implementere dine nye livsstilsændringer i praksis, er dette et forløb til dig.

Forløbet starter med en Roots fælles opstart konsultation, hvor både Pia, Tine og Signe deltager, en efterfølgende opfølgning med Pia og Tine, samt to Food Coaching konsultationer og en madplan specifik lavet på baggrund af din nye livsstilsplan.

Læs mere

Fælles Konsultationer med både Pia & Tine

Fælles konsultationer henvender sig til dig, som ønsker at optimere din sundhed. Måske har du nogle helbredsudfordringer eller kroniske sygdomme, eller måske ønsker du blot faglig dybde og professionel sparring om dit helbred, samt gennemgang af din kost og livsstil.

Alle fælles forløb og fælles pakker starter med en Roots Fælles Opstart, og herefter designer du selv dit forløb i dialog med os.

Læs mere

Mave-tarm forløb

Mave-tarm forløbet henvender sig til dig, som lider af fordøjelsesproblemer, som f.eks. oppustethed, forstoppelse, diarré eller lind afføring, kvalme, luft i maven, mavesmerter mm. Forløbet er både for dig som allerede har en mave-tarm relateret diagnose, f.eks. Crohn’s, Colitis ulcerosa, Cøliaki eller Irritabel tyktarm, men også for dig som endnu ikke er udredt.

I dette forløb bliver du lægeligt undersøgt for at finde årsagerne til dine symptomer, og får ekspertrådgivning i, hvordan du via livsstil, ernæring og eventuelt kosttilskud kan lindre eller afhjælpe symptomerne.

Virksomhedsforløb

Ønsker I at forbedre sundheden i jeres virksomhed? Det er den bedste og langt mest værdsatte gave, man kan give videre, hvis man som virksomhed ønsker en sund og bæredygtig arbejdskultur, hvor man passer på sine ansatte. Et forløb sammensættes altid efter hensyntagen til behov, ønsket målsætning og budget.

Klik videre og se 3 typiske modeller for sundhedsforløb

Workshops og kurser

Vi tilbyder workshops for både private, sundhedsfaglige og virksomheder. Kom med på enten madlavningsworkshops, hvor du lærer at lave sund mad og mad, som er tilpasset dit behov, eller workshops hvor vi har fokus på netop din problematik, f.eks. autoimmune sygdomme, sund fordøjelse, irritabel tyktarm, mere energi, generelt optimering af livsstil m.m. Vi tilbyder undervisning i klinisk ernæring for sundhedsfaglige, herunder læger og sygeplejersker. Klik og læs mere om aktuelle kurser.

Lægeligt gruppe-sundhedsforløb

Forløbet til dig, som ønsker at arbejde seriøst med dit helbred og sundhed, og gerne vil lære mere om træning og ernæring. Vi arbejder med at optimere din generelle sundhed. Du får en lægelig og ernæringsfaglig undersøgelse…

Food Coaching og madlavnings-workshops

Med et ernæringsfaglig udgangspunkt, underviser Signe dig i madlavning, udarbejder skræddersyede madplaner og hjælper dig til nye madlavnings kompetencer med udgangspunkt i den kostprofil, der er udarbejdet for dig gennem Roots Clinic.

Undervisnings- og Sundhedsretreats

Kom med når vi, for en weekend, pakker Roots Clinic sammen i tasken og folder den ud på et undervisnings- og sundhedsretreat. Vi tilbringer dagene i skønne omgivelser, og stiller skarpt på sundhed og livsstilsmedicin. Vi skal sammen bringe til praksis og leve på en måde, som virker helende. Når du vender hjem igen, er rygsækken fyldt med ny viden, indsigt og inspiration, som du kan bruge i din hverdag.

Din rejse i Roots

Alle fælles løsninger starter med en Roots Opstart, hvor både Pia og Tine vil være tilstede til første konsultation.

Afhængigt af hvilket forløb du vælger og har behov for herefter, vil du have opfølgende konsultation(er) med Pia og Tine sammen (som ved første konsultation), eller individuelt hos enten Pia eller Tine. Dette aftales som følge af dit behov.

Du kan også booke ikke-fælles løsninger hos enten Pia, Tine eller vores Food Coach Signe. Den optimale løsning for dig afhænger af din specifikke problematik. Skriv til os, og så kan vi hjælpe med at guide dig til den bedste løsning til lige netop dine behov.

Laboratorieprøver

Foruden muligheden for almindelige blodprøver i samarbejde med Privathospitalet Danmark, benytter vi også private laboratorier forskellige steder i verden til laboratorieprøver som f.eks. udvidet afføringsprøver, organiske syrer, hormonprøver og pusteprøver for bakteriel overvækst.

Disse kan bestilles gennem os, og vi kan sammen vurdere, om der er behov for sådanne, og i så fald hvilke. Til afføringsprøve benytter vi f.eks. ofte prøven GI MAP (PCR) fra Diagnostic Solutions Lab (bestilles gennem Nordic Labs i DK).

Brug for lægelige undersøgelser?

Løsninger med lægelige undersøgelser tilbydes på Privathospitalet Danmark.

Dette kan f.eks. være ultralydsscanninger, røntgen, scanning af hovedpulsåre mm. Pia Norup tilbyder desuden lægelige helbredsundersøgelser på Privathospitalet Danmark.

Kontakt os for mere information.

Se vores kommende foredrag og events

Trænger du til ny inspiration i køkkenet?

Online madlavningsworkshops hos Roots Clinic!

Moduler i Kronisk Sund : Online forløb

Uge 1: Kronisk Sund - En intro til forløbet og principperne
Du bliver introduceret til Kronisk Sund forløbet, og du opnår en overordnet forståelse for principperne. Du lærer, hvordan du skal tilgå principperne – trin for trin.

Uge 2: Mad som Medicin
Du lærer, hvordan kost og ernæring påvirker din sundhed og sygdom. Vi gennemgår, hvordan de forskellige næringsstoffer (kulhydrater, protein, fedt, vitaminer, mineraler mm.) kan tilpasses dine individuelle behov.

Uge 3: Inflammation
Du lærer, hvad inflammation er for en størrelse. Hvad er akut og kronisk inflammation? Og hvad har det af betydning for dine symptomer eller din sundhed? Og ikke mindst, hvordan kan du lindre en kronisk inflammation?

Uge 4: Overvægt/overfedt og konsekvenser
Overvægt eller overfedt på kroppen er med til at øge risikoen for mange sygdomme og forværre mange sygdomsparametre – herunder inflammation og kroniske lidelser. Du lærer hvorfor og hvordan du opnår en sund kropsvægt.

Uge 5: Inflammation 2
Fortsættelse fra første del af inflammation i uge 3. Hvad betyder inflammation for dine symptomer og din sundhed? Hvornår er inflammation godt, og hvornår er det skidt? Du lærer, hvordan du med mere kendskab til inflammation kan lindre dine symptomer.

Uge 6: Træning & Bevægelse
Træning og bevægelse er en af de vigtigste anti-inflammatoriske gaver, som man kan give sig selv. Du lærer, hvordan bevægelse og træning påvirker din sundhed. hvad forskellen på bevægelse og træning er, samt hvordan du i din hverdag kan integrere bevægelse, så det passer til dig.

Uge 7: Mave-tarm funktion & Sund fordøjelse
Vores fordøjelse er meget ofte afgørende for vores overordnede sundhed. Ubalancer i mave-tarm funktionen er relateret til mange kroniske lidelser og autoimmune sygdomme. Du lærer, hvordan du kan se nærmere på din fordøjelse, hvordan du kan optimere den og bruge den som et redskab for et bedre helbred.

Uge 8: Energi - Hvad er energi?
Energi er måske ikke hvad du tror. Energi er grundlaget for vores eksistens, og derfor også helt afgørende for, at vores celler fungerer optimalt. Hvad er mekanismerne, og hvad kræver det for, at vores celler kan lave energi og forblive sunde? Du lærer bl.a. hvilke næringsstoffer energiproduktioner kræver, og hvordan du du kan optimere din livsstil herefter.

Uge 9: Krop, Psyke, Sind og Livsanskuelse
Kost og bevægelse er ikke hele billedet. Vores mentale, psykiske og emotionelle tilstand er ligeså vigtig for vores sundhed. Hvordan ser du på livet, hvad er dine trossystemer og dit mindset? Og hvorfor er det så utroligt vigtigt, når du vil optimere din sundhed? Du lærer bl.a. om meditation og andre øvelser, som kan løfte overensstemmelsen mellem vores krop, sind og psyke.

Uge 10: Afslutning og Opsummering
Tillykke med at have fuldført dit Kronisk Sund forløb! Vi runder af og opsummerer alle de moduler vi har været igennem, og fremhæver vigtige pointer fra modulerne. Der er rum til spørgsmål og refleksioner om din videre rejse til optimeret sundhed.

Moduler i Kronisk Sund : Gruppeforløb

Uge 1: Kronisk Sund - En intro til forløbet og principperne
Du bliver introduceret til Kronisk Sund forløbet, og du opnår en overordnet forståelse for principperne. Du lærer, hvordan du skal tilgå principperne – trin for trin.

Uge 2: Mad som Medicin
Du lærer, hvordan kost og ernæring påvirker din sundhed og sygdom. Vi gennemgår, hvordan de forskellige næringsstoffer (kulhydrater, protein, fedt, vitaminer, mineraler mm.) kan tilpasses dine individuelle behov.

Uge 3: Inflammation
Du lærer, hvad inflammation er for en størrelse. Hvad er akut og kronisk inflammation? Og hvad har det af betydning for dine symptomer eller din sundhed? Og ikke mindst, hvordan kan du lindre en kronisk inflammation?

Uge 4: Overvægt/overfedt og konsekvenser
Overvægt eller overfedt på kroppen er med til at øge risikoen for mange sygdomme og forværre mange sygdomsparametre – herunder inflammation og kroniske lidelser. Du lærer hvorfor og hvordan du opnår en sund kropsvægt.

Uge 5: Inflammation 2
Fortsættelse fra første del af inflammation i uge 3. Hvad betyder inflammation for dine symptomer og din sundhed? Hvornår er inflammation godt, og hvornår er det skidt? Du lærer, hvordan du med mere kendskab til inflammation kan lindre dine symptomer.

Uge 6: Træning & Bevægelse
Træning og bevægelse er en af de vigtigste anti-inflammatoriske gaver, som man kan give sig selv. Du lærer, hvordan bevægelse og træning påvirker din sundhed. hvad forskellen på bevægelse og træning er, samt hvordan du i din hverdag kan integrere bevægelse, så det passer til dig.

Uge 7: Mave-tarm funktion & Sund fordøjelse
Vores fordøjelse er meget ofte afgørende for vores overordnede sundhed. Ubalancer i mave-tarm funktionen er relateret til mange kroniske lidelser og autoimmune sygdomme. Du lærer, hvordan du kan se nærmere på din fordøjelse, hvordan du kan optimere den og bruge den som et redskab for et bedre helbred.

Uge 8: Energi - Hvad er energi?
Energi er måske ikke hvad du tror. Energi er grundlaget for vores eksistens, og derfor også helt afgørende for, at vores celler fungerer optimalt. Hvad er mekanismerne, og hvad kræver det for, at vores celler kan lave energi og forblive sunde? Du lærer bl.a. hvilke næringsstoffer energiproduktioner kræver, og hvordan du du kan optimere din livsstil herefter.

Uge 9: Krop, Psyke, Sind og Livsanskuelse
Kost og bevægelse er ikke hele billedet. Vores mentale, psykiske og emotionelle tilstand er ligeså vigtig for vores sundhed. Hvordan ser du på livet, hvad er dine trossystemer og dit mindset? Og hvorfor er det så utroligt vigtigt, når du vil optimere din sundhed? Du lærer bl.a. om meditation og andre øvelser, som kan løfte overensstemmelsen mellem vores krop, sind og psyke.

Uge 10: Afslutning og Opsummering
Tillykke med at have fuldført dit Kronisk Sund forløb! Vi runder af og opsummerer alle de moduler vi har været igennem, og fremhæver vigtige pointer fra modulerne. Der er rum til spørgsmål og refleksioner om din videre rejse til optimeret sundhed.